Reiki 1 Cursus

 

Reiki-energie

 

Naast de eerste graad Reiki-initiatie (Initiatie betekent een stap in een onbekende richting zetten; het initiatieritueel bestaat uit twee delen.) ontvang je theoretische informatie over o.a. het eerste-graads-Reikisymbool. Je ontvangt tevens een reiki-behandeling van anderhalf uur zodat je Reiki lijfelijk kan ervaren. Na het volgen van deze cursus kan je zelf Reiki geven aan anderen (onderaan vind je een link met foto’s en uitleg over de reiki handposities).

Je zou de eerste-graads-initiatie kunnen beschouwen als een grote kuis in je energetisch systeem. Regelmatige zelfbehandelingen zijn in deze optiek noodzakelijke kleine onderhoudstaken om niet opnieuw ‘vol te stoffen’.
Hoe meer je oefent hoe beter je tevens de Reiki-energie (*) kan waarnemen en interpreteren.

* Reiki-energie is een ‘spirituele’ energie (lichtenergie, liefdesenergie, Goddelijke energie...) die haar eigen weg volgt, en die niet beïnvloedbaar is door de wil of de geest. Reiki doet wat voor iemand het beste is, hoezeer men als behandelaar ook geneigd is het resultaat al van tevoren vorm te geven overeenkomstig de eigen wensen of die van de ontvanger. Je geeft als behandelaar ook nooit je eigen energie weg. Integendeel, je tapt zelf af van de energiestroom die door je heen gaat in die mate dat je die energie zelf nodig hebt.

Wat gebeurt er nu precies tijdens een initiatie?

De eenvoudigste manier om dit te beschrijven is via het resonantieprincipe. Als meerdere slingeruurwerken aan een muur zijn bevestigd terwijl hun slingers ten opzichte van elkaar niet in fase zijn, is het een kwestie van tijd voordat de slingers in fase komen en synchroon bewegen.
Usuï -de grondlegger van Reiki- slaagde erin om via dit resonantieprincipe de energetische frequentie waarvan hij gebruik maakte om met Reiki te werken, door te geven aan zijn leerlingen. Dus d.m.v. de reiki-initiatie wordt je verbonden met de energetische frequentie van je reikileraar, waardoor deze frequentie voortaan opnieuw tot jouw beschikking staat en jij zelf kanaal wordt van de Reiki-energie. Usuï startte elke bijeenkomst met zijn studenten met een initiatieritueel, zodat hun energiefrequentie telkens opnieuw werd afgestemd op de frequentie van reiki-energie.
Het initiatie- (of afstemmings-) ritueel bestaat uit een aantal standaardhandelingen waarbij er onder andere symbolen gebruikt worden. Het zijn krachtige hulpmiddelen om je te verbinden met de energetische frequentie van Reiki, maar het zijn ook slechts hulpmiddelen om energetische frequenties op elkaar af te stemmen.

 

Praktische informatie:

 

Kennismaken met reiki

 

 
 

[Individuele sessies]     [Tweede graad]     [Mastergraad 3A]     [Mastergraad 3B]     [Grootmeester]    

[Reiki handposities]     [Vaak Gestelde Vragen]     [Reiki-literatuur]

[Inschrijven via webmail]     [Home]


Valid HTML 4.01 Transitional