Reiki Vaak Gestelde Vragen

 

Geloof niet in iets, simpelweg omdat je het gehoord hebt.
Geloof niet in tradities, omdat ze generaties lang zijn doorgegeven.
Geloof niet in iets, omdat het rondgedragen en verteld wordt door velen.
Geloof niet in iets, omdat het in jouw religieuze boeken geschreven staat.
Geloof niet in iets, omwille van de autoriteit van je ouders of leraren.
Maar na observatie en analyse, als je verstandelijk en gevoelsmatig voelt dat alles klopt,
en bijdraagt tot het geluk en voorspoed van jezelf en anderen, aanvaardt het dan en leef ernaar.

 1. Kan Reiki bij zwangerschap?
  Zeker, Reiki is een warme liefdevolle levensenergie die zeer ondersteunend werkt in het contact tussen moeder / vader en kind.

 2. Kan reiki bij tumoren en kanker?
  Ja, er wordt soms beweerd dat Reiki de tumor zou kunnen laten groeien. Dit is absolute nonsens. Reiki is liefdesenergie en ondersteunt het lichaam om zijn natuurlijk evenwicht terug te vinden. Reiki heeft ook een verzachtende werking op de neveneffecten van een chemokuur.

 3. Kan Reiki bij botbreuken?
  Er wordt beweerd dat Reiki de botten verkeerd aan elkaar zou kunnen laten groeien, als toegepast voordat ze in de juiste positie gezet zijn. Persoonlijk denk ik dat de Reiki-energie hier overschat wordt. Je kan ervoor kiezen om veiligheidshalve de plek niet rechtstreeks te behandelen, en je concentreren op emotionele ondersteuning die de pijn en het trauma vragen.

 4. Mag je Reiki geven aan het kruinchakra (top van het hoofd), of mag dit hier enkel in het auraveld?
  Absoluut, er is geen enkele plek in ons lichaam allergisch aan warmte en liefde. Het kruinchakra is zeer ontvankelijk en dankbaar voor kosmische energie en deelt die vervolgens met de rest van het lichaam. In combinatie met de schedelbasispositie werkt deze positie trouwens zeer ontspannend.

 5. Mag je Reiki aan de voeten geven?
  Klinkt idioot en is het ook; maar er is echt een reikistroming die beweert dat dit niet kan. Je neemt dan volgens hen alle negatieve energie op. Als je weet dat Usui ook Reiki met zijn voeten gaf, weet je waarschijnlijk al genoeg. Deze positie geeft je trouwens wijze lessen. Ze focust je op dienstbaarheid aan je cliënt en aan het universum, en nodigt je uit tot nederigheid.

 6. Kunnen dezelfde iniaties meermaals gegeven worden?
  Ja, onlangs werd bekend dat Usui bij elke bijeenkomst met zijn studenten dezelfde initiatie gaf. Dus een student die dertig keer per jaar bij Usui kwam kreeg dertig initiaties. Elke initiatie verhoogt lichtjes het energetisch niveau, en zo kon de student telkens blijven groeien. Bij elke initiatie neem je net zo veel energie op als je op dat moment nodig hebt. Waarheen die stroomt (op emotioneel, fysiek of spiritueel vlak) is afhankelijk van jouw nood op dat moment.

 7. Hoe lang blijf je op dezelfde plek?
  De drie-minuten-per-positie-regel (of vijf, of twee-en-half...) dient enkel als een kapstok waarop je als beginner kan terugvallen. Naarmate je meer ervaring opdoet, ontwikkelt je energetische intuïtie zich, en voel je zelf aan hoe lang je best op een bepaalde plek blijft. Durf je handen en hun gewaarwordingen te vertrouwen.

 8. En hoe lang bij afstands-Reiki?
  De tijdsgrens wordt hier bepaald door de duurtijd van je concentratie (en een kwartier is voor de meeste mensen al meer dan voldoende). Idealiter is een behandeling gedaan als het lichaam genoeg energie ontvangen heeft, en hierop kan je geen tijdslimiet plakken.


home


Valid HTML 4.01 Transitional