Individuele sessies Rob Hermans

Emotioneel LichaamsWerk®

Als je kiest om te leven, en niet om te over-leven

 
Emotioneel lichaamswerk® is een krachtige groeibevorderende methode die gebruik maakt van adem-, stem-, en bewegingsoefeningen. Gespreksmomenten ondersteunen en kaderen hierbij jouw ervaring, en helpen je om ze te integreren in je dagelijks leven.

Emotioneel lichaamswerk® helpt je om op diepgaande en transformerende wijze contact te maken met spanningsgebieden binnen je lichaam. Je ontdekt wat deze spanningen te betekenen kunnen hebben en onderzoekt het verband met jouw persoonlijke levensgeschiedenis. Je exploreert die gedragspatronen waar je hier-en-nu in vastloopt en je verkent alternatieven. Gebeurtenissen en situaties die je ‘toevallig’ telkens opnieuw overkomen, hebben dikwijls te maken met onverwerkte gebeurtenissen uit je kindertijd. Door hieraan zuurstof te geven en er met ondersteunende begeleiding contact mee te maken, ontstaat er in je leven ruimte voor nieuw gedrag.

Voelen en emoties zijn een essentieel onderdeel van emotioneel lichaamswerk®. Je leert om je emoties te doorvoelen en ze op een veilige wijze tot expressie te brengen. Hierdoor komt alle energie, die je nu verspilt aan ontkenning en onderdrukking, opnieuw tot jouw beschikking. Je gevoel kan zich dan verder ontwikkelen tot een betrouwbare wegwijzer in je leven.

Je wordt vitaler en energetischer en leven kan opnieuw genieten worden.

N.a.v. een intervieuw schreef ik een tekst waarbij ik nog wat dieper inga op wat emotioneel lichaamswerk® nu juist is. Je vindt hier tevens enkele praktijkvoorbeelden uit mijn individuele begeleiding en de beschrijving van ‘de benenavond’ uit de basisreeks ELW® (Verder lezen).

 

Praktisch:

 

    [Literatuur Emotioneel Lichaamswerk®]     [vind een therapeut]         [home]


Valid HTML 4.01 Transitional