Individuele sessies Rob Hermans

Dieptemassage

 

Dieptemassage Rob Hermans

 
Dieptemassage zorgt voor een verhoogde toevoer van bloed naar spanningsplaatsen. Hierdoor is er een verbeterde doorbloeding in de beschadigde weefsels, waarbij er meer zuurstof wordt toegevoerd. Tevens zullen de afvalstoffen (pijn) die zich vooral op de slecht doorbloede weefsels hechten, beter worden afgevoerd (pijnverlichting) en worden bouwstoffen aangevoerd om het weefsel terug te herstellen en gezond te maken. Daardoor zal er vaak een duidelijke pijnverlichting voelbaar zijn.

Wanneer men te oppervlakkig masseert, zullen de oppervlakkige spierlagen wel een verhoogde doorbloeding ervaren, maar de dieper gelegen spierlagen niet. Bij dieptemassage dringt men net daarom door tot de diepste spierlagen. Er wordt niet alleen op de plaats van de pijn wordt gewerkt, maar op het geheel van spieren die mede de oorzaak van de pijn kunnen zijn.

Spierspanningen verminderen de energetische doorstroming binnen je lichaam, waardoor elk gevoel (ook de zogenaamde positieve gevoelens -elke emotie is oorspronkelijk positief en levensbeschermend-) inboet aan intensiteit. Hoe minder energie er vrij binnen je lichaam kan circuleren hoe oppervlakkiger en geremder je ademhaling en je beweging wordt, waardoor je vitaliteit en de kwaliteit van je leven vermindert.

Pijn is altijd een signaal van het lichaam om duidelijk te maken dat er iets verkeerd gaat. Wanneer men dus enkel zorgt voor pijnonderdrukking, zal de oorzaak van de pijn niet worden aangepakt. Bij manuele pijnbehandeling door dieptemassage concentreert men zich op de oorzaak van de pijn. Heel vaak zijn deze pijnen een uiting van (emotionele) blokkeringen die zich vastzetten op het spierweefsel (vb. stress, emotionele trauma’s, fysieke trauma’s, ...). Lichaam en geest vormen één geheel, dit is het uitgangspunt bij manuele pijnbehandeling door dieptemassage. Dieptemassage is een onderdeel van Emotioneel Lichaamswerk®.

Je hoeft je niet te ontkleden. Zorg wel voor makkelijk zittende kledij, zonder attributen die de massage bemoeilijken.

 

Praktisch:

 

[verdere info over rebirthing en hyperventilatie]     [Literatuur ademen/rebirthing]    [home]


Valid HTML 4.01 Transitional