Brigitte Pasteels - 1960

 

Trainer emotioneel lichaamswerk®
Bewustzijnscoach
Kunstenaar en schrijver

 
Ik begon mijn reis doorheen het ‘land’ van persoonlijke ontwikkeling op jonge leeftijd (21 jaar) met Gestalttherapie, tijdens zogenaamde ‘jongerenweekends’. Het was het begin van het verwerken van oude pijn en het leren omgaan met mijn emoties. Het was ook het begin van meer vreugde en geluk in mijn leven. Van een antwoord vinden op de vragen "Wie ben ik?" en "Wat wil ik in mijn leven?".

Na die jongerenweekends vond ik verdere groei in workshops met lichaamswerk, destijds nog ‘bio-energetica’ genoemd, later ‘emotioneel lichaamswerk’. In deze workshops leerde ik het verband tussen (de taal van) mijn lichaam en mijn emoties. Ik leerde luisteren naar mijn lichaam.

Het veranderde mijn hele leven. Ik werd ‘vrijer’ - lichamelijk en psychologisch. Jaren later volgde ik - omdat ik zelf zoveel ‘goeds’ had ervaren met het lichaamswerk - de opleiding "Bio-energetisch Emotioneel Lichaamswerk" bij De Stroming (Geert Van Coillie en Jeanne Hoogenboom). Ik leerde er mijn man, Rob Hermans, kennen. Na deze opleiding startten we met onze eigen therapeutische praktijk Emovere in Leuven.

De opleiding "Bio-energetisch Emotioneel Lichaamswerk" werd later "Trainer Emotioneel Lichaamswerk®" (Website ELW®).

Sinds mijn eerste stappen in deze alternatieve therapeutische wereld, ben ik steeds het pad blijven volgen van lichaamsgerichte groei-workshops en therapieën, en van dans en creativiteit. Ik noem mijzelf een duizendpoot en een zoekende. Met als doel: genieten van het leven en ‘groeien’, als persoon en als ziel. Groeien vind ik één van de belangrijkste doelen in dit leven. Het ‘groeien’ heeft me langs het pad van persoonlijke ontwikkeling gebracht, langs dans en creativiteit, en leid me meer en meer langs het pad van spiritualiteit (bewustwording, meditatie, mindfulness,...). Emotioneel lichaamswerk is mijn ‘basis’ (ik blijf het belangrijk vinden om ‘geaard’ te zijn en vrij met emoties om te kunnen gaan), creativiteit en bewustwording is mijn missie. Aarde en kosmos, lichaam en ziel... komen hierin samen voor mij.

Verdere info op mijn website: Creavida.

 

Mijn voornaamste studies en bijscholingen: